01 Mart 2013

Uygur mutfağı / Zinnet restaurant



Midemin ve gönlümün kapıları farklı lezzetlere her zaman açık :)) Bazı tatlar yerinde güzel ama Uygur yemeği yemek için Çin'e kadar uzanmanıza veya Orta Asya'ya gitmenize gerek yok. Hemen yanı başımızda İstanbul Topkapı'da surlara çok yakın bir bölgedeki lezzet duraklarında bulunuyor mutfağı..

İlk kez deneyimlediğim Uygur Mutfağından aklımda en çok kalan tat sarımsak. Muftağın mutlak hakimi şüphesiz ki sarımsak. Çorba, salata, ana yemeklerin tamamı, mantı dahil herşeyde bol miktarda sarımsak mevcut. Malzeme bu kadar baskın olunca yemekle birlikte bol miktarda ayran ve su tüketip gereğinden fazla şişiyorsunuz. Bir ara yemeğin sonunda gelecek olan un helvasının içinde de sarımsak olabileceğini düşünmedik değil :) Neyse ki yoktu.



Damağımda sarımsaktan sonra kalan en hoş lezzet mantıya aitti. Bir yemek kaşığı büyüklüğündeki mantı buharda pişirilmiş ve oldukça lezzetli. İçinde eser miktarda sarımsak olması şaşırtıcı :)

Siparişler masanın üstündeki döner tablalarda servis ediliyor, isteyen tablayı çevirerek tabaklara ulaşıyor.

Farklı lezzetler arayanlar için olağanüstü denilemeyecek ama denenmesi gereken tatlar. Bol sebzeli ve etli bir mutfak. Yemekler bol kepçe tabirine uygun, fazlaca sarımsaklı olsada lezzetli, servis hızı orta, güleryüz konusunda vasat. Çekik gözleri ile çok sevimli olduğunu düşündüğümüz garsonlar pekte sevimli değil aslında. Değişik bir deneyim ve kültür tecrübesi için gidilen ama alışkanlığa dönüşmeyecek bir mekan. Fiyat performansı orta.

Mutlaka denenmesi gereken; Buharda mantı, uygur pilavı, legmen, göşnan böreği ve pintoza salatası. Gruplar için fix menüleri mevcut. Menüdeki resimler pek birşey ifade etmediği için 4-5 kişilik bir grup ile gidilerek bir kaç çeşit sipariş ile herşeyin tadına bakılması daha uygun olabilir.  Yada sadece mantısı için gidilebilir :)

Afiyet olsun.




Nasıl giderim?

Topkapı Kültür Parkı Türk Dünyası Kültür Evleri No:6   /   0212 567 1077



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder